Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

7+1


Αν και λιγο καθυστερημενα σχετικα με την προσκληση που μου εγινε σε αυτο το blog-ο-παιχνιδι, αν και πολυ καθυστερημενα σχετικα με το προηγουμενο post μου σε αυτην εδω τη σελιδα, ηρθε η ωρα να γραψω κι εγω - σε τυχαια σειρα - τα 7+1 πραγματα που με συγκλόνησαν (τελος παντων) την χρονια που μας περασε, τουτεστιν το 2007. Λοιπον:

  1. Εγινα ενας υπαλληλος σε μια τραπεζα, πραγμα που αλλαξε συλληβδην τον τροπο ζωης μου, τη θεωρηση μου για τη ζωη, την ψυχολογια μου και γενικα τη φιλοσοφια μου (κι ολα αυτα μαλλον με αρνητικο προσημο - εκτος απο τον τραπεζικο μου λογαριασμο)
  2. Πηγα στη συναυλια των Muse και για πρωτη φορα ενιωσα τι ακριβως σημαινει "καλος συναυλιακος ηχος". Το να φτανεις στο σημειο να σκεφτεσαι "ο ηχος ειναι τοσο καλος που αν ακουγα το cd στο σπιτι μου θα ηταν το ιδιο και ειχα γλυτωσει και 25 ευρω" ειναι πραγματικα μια ανεπαναληπτη εμπειρια. Γιατι, αλλωστε, στις συναυλιες παμε για να δουμε τον ανθρωπο πισω απο το στουντιο, κι οχι τον ανθρωπο μεσα στο στουντιο!
  3. Εφτασα σε ενα μερος οπου ολοι οι ηχοι ηταν διακριτοι και εξελειπε παντελως αυτη η ακατανοητη και συνεχης βοη που ολοι οσοι ζουμε σε μια μεγαλη πολη εχουμε συνηθισει και δεν προσεχουμε πια, πραγμα που με εκανε να ερθω πιο κοντα στο θανατο και στο θεο, και να συνειδητοποιησω απο που προερχονται οι περισσοτεροι πονοκεφαλοι στην Αθηνα.
  4. Συνειδητοποιησα - αν και το γνωριζα απο παλιοτερα - οτι η κινηση ειναι σχετικη κι οτι ποτε δεν θα μπορεσει ο ανθρωπος να αντιληφθει πραγματικα αντικειμενικα οτιδηποτε εχει να κανει με κινηση και ενεργεια, κι αυτο ειναι κατι που θα με βασανιζει.
  5. Ενιωσα να χανω σιγα σιγα οποιοδηποτε νοημα και θεληση για τη ζωη, κι αυτο γιατι καποια στιγμη εξελειψαν οι αιτιες και οι στοχοι που σε κανουν να ξυπνας το πρωι με προσμονη. Σιγα σιγα ομως βλεπω πως πρεπει να κοιταμε τα πραγματα απο ενα βημα πιο πισω ή ενα βημα πιο μπροστα μεσα στο διανοητικο συμπαν που διατρεχουμε, γιατι στο σημειο που βρισκομουν ειναι γεγονος πως τιποτα απολυτως δεν εχει κανενα νοημα.
  6. Πηρα μια ιδεα απο τη γνωστη αλληλεπιδραση μεταξυ των ανθρωπων που ονομαζουμε κοινωνικη αδικια, η οποια δε λαμβανει υποψιν της κανενα προσωπικο δεδομενο, αλλα εχει μοναδικο στοχο της να κανει το εκαστοτε αντικειμενο της να πιστεψει πως αυτος ειναι ο μονος τροπος.
  7. Αντιληφθηκα ποσο μεγαλη επιδραση εχουν τα ζωδια στη ζωη (καποιων αλλων...)
Υπαρχουν, τελος, κι αλλα πραγματα που με συγκλονισαν μεσα στο 2007, αλλα επειδη ακομα δεν εχουν τερματιστει, κι επειδη θα ηθελα να συνεχισουν να με συγκλονιζουν και τα επομενα ετη, δεν τα αναφερω εδω για γουρι!

Σε αυτο το σημειο θα πρεπει να προσκαλεσω κι εγω καποιους να παιξουν το παιχνιδι μας, αλλα επειδη ολοι οι blog-o-γνωστοι μου εχουν ηδη καλεστει απο αλλους γνωστους μου που κι αυτοι εχουν με τη σειρα τους καλεστει απο αλλους, προκηρυσσω δημοσιο διαγωνισμο για να καλυφθουν οι 7+1 χηρευουσες θεσεις προσκεκλημενων. Αιτησεις δεκτες μεχρι οποτε εχετε ευχαριστηση.

Καλως με βρηκατε λοιπον.

Υγ: Αγαπητε jirashimosu σε ευχαριστω για την προσκληση!