Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

No more bets, please

Καποιοι ανθρωποι ειναι γεννημενοι τζογαδοροι. Με τα λεφτα τους στο χερι -οσα εχουν και δεν εχουν- ειναι ετοιμοι ανα πασα στιγμη να ακουμπησουν ολες τις μαρκες τους στο ζερο, περιμενοντας ανταποδοση απο το συμπαν. Εχουν βλεπετε τη βεβαιοτητα οτι η δικαιοσυνη ειναι η κυριαρχη δυναμη στον κοσμο που ζουμε, κι οτι αν συνεχιζεις να παιζεις στο τελος η μπιλια θα σου κατσει, θα 36πλασιασεις το κομποδεμα σου και θα φυγεις κυριος -μεχρι φυσικα την επομενη φορα που θα επιστρεψεις για ξαναπονταρεις. Αυτοι οι ανθρωποι συνηθως τα χανουν ολα.

Καποιοι ανθρωποι δεν αγαπανε καθολου τον τζογο. Γνωστες των πιθανοτητων, και υποψιασμενοι απο τους τεραστιους συντελεστες πιθανου κερδους, προτιμανε να κρατησουν τα χρηματα στην τσεπη τους, ή το πολυ πολυ να αρκεστουν σε ενα σχεδον σιγουρο "συστημα" ωστε να εχουν την ψευδαισθηση οτι κλεβουν την μπανκα. Κι αν καποτε η τυχη τους χτυπησει την πορτα, αυτοι θα το αγνοησουν θεωρωντας το στατιστικο σφαλμα. Αυτοι οι ανθρωποι ποτε δεν κερδιζουν τιποτα.

Μην κανετε ομως το λαθος και αφησετε να μπλεξουν ενας απο τους μεν με εναν απο τους δε. Ο πρωτος θα εμπιστευτει ολες τις μαρκες του στο δευτερο, εχοντας εμπιστοσυνη στην εχεφροσυνη του και στο συστηματικο του παιξιμο, κι ο δευτερος θα σπαταλησει σιγα σιγα τα παντα παιζοντας απο δω κι απο κει με "συστημα", χωρις ωστοσο να νοιαστει και ιδιαιτερα, μιας και τα δικα του λεφτα παραμενουν ασφαλη στην τσεπη του. Στο τελος χανουν και οι δυο, ακομα κι αν ολες οι πιθανοτητες ειναι υπερ τους.

Μα κι αν καποιος πιστευει πως τα πραγματα μπορει καποτε να γινουν διαφορετικα, δεν υπολογιζει την γκανιοτα, που λειτουργει παντα και μονο υπερ του καζινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: