Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2007

The Protochron Effect


Παντα μου αρεσαν οι μερες που επονται των μεγαλων εορταστικων ξενυχτιων, οπως δηλαδη η σημερινη. Ολη η πολη μοιαζει να ξυπναει σιγα σιγα, αργοκινητη, χαλαρη, σαν απο χειμερεια ναρκη. Δεν ξερω αν το εχει παρατηρησει ποτε κανεις, αλλα νομιζω πως αν προσεξεις, μπορεις να ακουσεις τη φωνη της πολης, την ενταση της, το ποσο νευρικη ειναι· καθε χρονο τετοια μερα η πολη σχεδον κοιμαται. Βεβαια η πολη δεν ειναι τιποτα αλλο απο τους κατοικους της και μερικες κακοτεχνιες μηχανικων, η απερισκεψια των οποιων δημιουργησε ακομη μεγαλυτερη απερισκεψια. Παραδοξο θα μου πεις, αν σκεφτει κανεις πως λογικα θα επρεπε να προσπαθουμε να διορθωσουμε τα κακως κειμενα... Αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα.

Αυτη τη στιγμη εχω χασει μεγαλο μερος της ικανοτητας να σκεφτομαι και να σχηματιζω λογικες προτασεις. Ειναι κι αυτο συνεπεια της γιορτινης συμπεριφορας μας. Ισως για να μην μπορουμε να κανουμε για αλλη μια φορα τον ετησιο απολογισμο μας και να αρχισουμε φρεσκοι τη νεα χρονια. Απορω που θυμηθηκα να στειλω κι αυτο το email στην Αλικη (ελπιζω να πηγε).

Καθομαι τωρα με ανοιχτα τα παραθυρα, απο τη μια γιατι με παραπλανα η ωραια μερα, κι απο την αλλη για να ακουω αυτη τη γιορτινη σιωπη. Ειναι το καλυτερο συνοδευτικο στη μουργα της ημερας. Σε καποιο επιπεδο το διασθανομαι οτι γραφω ασυναρτησιες κι αυτο το κειμενακι δεν ειναι παρα η υστατη μου προσπαθεια να βαλω το μυαλο μου σε λειτουργια, αλλα δε φαινεται να πιανει. Θα πρεπει μαλλον να περιμενω τη δευτερη μερα. Τουλαχιστον κερδισα το φλουρι στη Βασιλοπιτα απο το Βασιλοπουλο, και αυτο μου δινει ελπιδες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kι όμως έφτασε και πολύ σε ευχαριστώ
Τα κατάφερες?
Έγώ ακόμη κουδουνίζω, ήταν εκείνη η orsino ή κάπως έτσι...
Καλή Χρονιά!!!!

Aντώνης είπε...

Όρσολα, αγαπητοί φίλοι...Καλή χρονιά!