Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2007

Ο μικρος Νικολας στην Εθνικη Τραπεζα (και αλλες ιστοριες)


Ειναι περιεργο τελικα πως μπορει να αλλαξει ξαφνικα η ζωη. Ή το πώς βλεπεις τη ζωη και πώς την καταστρώνεις. Κι εκει που προσπαθουσα να μην σκεφτομαι οτι δεν εχω και πολλες επιλογες, κι οτι τα πραματα στενευουν, ξαφνικα βρισκομαι με τη θεσουλα μου στην Εθνικη Τράπεζα. Σιγουρα πριν μερικα χρονια θα την απερριπτα a priori. Βεβαια, θα μου πεις, και οι εξετασεις που εδωσα πριν 2.5 χρονια ηταν, οποτε ας μην ειμαι απολυτος. Τελος παντων, το θεμα ειναι οτι αυριο ξεκιναω στην "καινουρια μου δουλεια". Και το αστειο ειναι οτι απο το σχολειο ακομα, κρατουσα αποστασεις απο οτιδηποτε εχει να κανει με χρηματοοικονομικα, με μονο λογο οτι δεν ηθελα να καταληξω σε μια τετοιου ειδους δουλεια! Η οποια ομως τωρα μου ηρθε, κατα μια εννοια, "κουτι". Εκει που βρισκομουν σε ελαφρα χρονια καταθλιψη, πλεον εχω αρχισει να κανω σχεδια μεγαλεπηβολα! Ειναι κατι τελικα αυτο· να ξερεις οτι εχεις να παιρνεις κι ενα μισθουλακο. Παρ' ολα τα κακα που επονται του ενος καλου. Στο κατω κατω ετσι κι αλλιως τα πρωινα κοιμομουν συνηθως... Το καλο πάντως -ή αλλιως η ψευδαισθηση που επιμενω να διατηρω- ειναι οτι πιο πολυ πηγαινω απο περιεργεια, να δω τελος παντων τι ειναι αυτο που τοσο ηθελα να αποφυγω. Και φυσικα οτι θα φυγω οποτε θελω -αν και κατα βαθος ειμαι σιγουρος οτι αυτο ειναι κατι που ακουγεται συχνα στις τραπεζες!

Ας ειναι... Ολες οι εμπειριες καλες. Τουλαχιστον θα μου μενουν τα απογευματα!
Ελπιζω μονο να μην βρεχει το πρωι..

3 σχόλια:

Aντώνης είπε...

"Επ' αγαθώ της κοινωνίας καλή σταδιοδρομία" που θα' λεγε κι ο Τσαγανέας στο "Ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο". Καλή αρχή, μικρέ Νικόλα! Περιμένω τις καινούργιες σου περιπέτειες

Συνήθης Ύποπτη είπε...

Θαυμάζω το κουράγιο σου (κρύβεται άλλη προσωπική επώδυνη ιστορία με τράπεζες).

Καλή αρχή (η οποία έχει ήδη γίνει αλλά δε βαριέσαι, ο καθένας έχει τον δικό του χρόνο).

Jirashimosu είπε...

Καλή αρχή εκεί που πας αγαπημένε μου φίλε.

Στην Εθνική Τράπεζα έχω όλες τις καταθέσεις μου.

Να τις προσέχεις.

(Τώρα που το σκέφτομαι δε θα έχεις και πολύ δουλειά)

ΥΓ: Όλα τα παραπάνω με μουσική υπόκρουση το βαλς των χαμένων ονείρων. Ξέρεις...από εκείνη την ταινία με τις κουβαρίστρες που απο Δευτέρα, έφευγαν και ο Παπαμιχαήλ και η Βαλάκου απ' την προσωρινή τους δουλειά.

ΥΓ2: Απ' τη ζωή βγαλμένα...